Behandling

Avtagbar plate/gom

Noen bittfeil bør håndteres tidlig, i enkelte tilfeller alt i 7-års alderen. Selv om det da fremdeles er mange melketenner til stede, kan ulike typer avtagbare reguleringer som “gom” eller bøyler brukes. Tidlig behandling har ofte som mål å forbedre funksjonen, korrigere bittfeil på enkeltenner, motvirke uvaner og legge grunnlaget for en senere, mer effektiv behandling.

Fast regulering

Behandling med fastsittende regulering, også kjent som “streng”, begynner vanligvis når de fleste permanente tennene har kommet fram. Formen på tannbuen justeres, og tennene i over- og underkjeven tilpasses hverandre for å oppnå riktig bitt. Hvert bitt er unikt, derfor tilpasses behandlingen individuelt. Når det gjelder fast regulering, kan man velge mellom stålklosser eller hvite (keramiske) klosser. Hvite klosser er litt dyrere.

Stålbrackets
Keramiske brackets

Avtagbare skinner

Spark tilbyr en diskret løsning for å korrigere skjeve tenner, luker, tannfeil og feil bitt med gjennomsiktige, avtagbare skinner. Disse skinnene kan enkelt tas av under måltider eller tannpuss for å opprettholde god munnhygiene gjennom hele behandlingen. Skinnene er diskré, slik at du kan smile og le som vanlig.

Den skånsomme behandlingen bruker glatte skinner som formes etter tennene dine, noe som reduserer risikoen for sår i munnen som kan oppstå med vanlig regulering.

Under den første konsultasjonen vil reguleringstannlegen gjøre en grundig vurdering av ditt bitt og dine behov. Etter konsultasjonen får du en behandlingsplan som inkluderer anbefalt behandling, pris og antatt behandlingstid. Ikke alle bittfeil kan korrigeres med skinner.

Spark
Spark
Scroll to Top